TOPlist


Celerový salát

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva400
Jablka200
Čedar 50%50
Bílek70
Hollandia Selský jogurt bílý 50
majolka boneco40
Citronová šťáva50
Dijon hořčice Boneco20

Energetická hodnota celkem: 3653 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 73 SAFA (g): 16 Cukry (g): 50 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 913 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 18.3 SAFA (g): 4 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl. pepř, bylinky

Postup přípravy

Na jemné nudličky nakrájený celer povaříme ve vodě s citronovou šťávou nebo octem a špetkou soli asi 3 minuty. Zcedíme a necháme dobře vychladit, přidáme nastrouhaný vaječný bílek, nastrouhaný sýr, na jemno nakrájené oloupané jablko a smícháme s majonezou, jogurtem a dijonskou hořčicí, dochutíme pepřem a hotové posypeme nasekanými bylinkami (petrželka,pažitka, mladá celerová nať)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma