TOPlist


Jablečný štrúdl na plech

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sonka15
  • Porce: 24.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná500
Hera250
Cukr bílý (řepný, třtinový)160
Kypřící prášek do pečiva12
Mléko polotučné (1,5 % tuku)60
Vejce celé (syrové)55
Jablko800

Energetická hodnota celkem: 19079 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 198, Sacharidy (g): 593 SAFA (g): 89 Cukry (g): 249 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 24.7 SAFA (g): 3.7 Cukry (g): 10.4 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Skořice, citrón

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a zakapeme citronem a posypeme skořicí.Z mouky, cukru, Hery, vejce, prdopeče a mléka vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na poloviny. Na plech s pečícím papírem dáme polovinu těsta (vyválíme), posypeme nastrouhanými jablky a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme na 180°C cca 30 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma