- Autor: babockaxxx
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 35 |
Mrkev | 35 |
Petržel - kořen | 25 |
Brambory (syrové) | 60 |
Máslo čerstvé nesolené | 7.5 |
Cibule šalotka | 25 |
Houby sušené průměr | 4 |
Voda | 250 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka, kmín, pepř, místo vody se solí se může použít bujón, místo sušených hub čerstvé.
Energetická hodnota celkem: 703 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na másle, osmažíme a dáme do rendlíku společně s nakrájenými brambory. Ty zalejeme vodou, tak, aby byly ponořené a uvaříme. Vedle v hrnci na polévku zatím vaříme předem namočené houby. Po změknutí přidáme nakrájenou zeleninu, sůl, kmín a majoránku. Udušené brambory s vodou a cibulí rozmixujeme na krém a vlijeme do polévky, ale když je již zelenina měkká. Nakonec přidáme česnek a již nevaříme. Množství ingrediencí odpovídá jedné porci. Voda podle uvážení.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.