TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Chia pudink s karamelizovanými jablky

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Roibos 2 lžíce, hřebíček 2 ks, celá skořice 1 ks, kardamom 1 tobolka

Energetická hodnota celkem: 3941 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 123, SAFA (g): 17, Cukry (g): 74, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 985 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1) Připravíme si silný kořeněný nálev z rooibosu - do čajového sítka vsypeme 2 lžíce čaje roibos, přidáme hřebíčky, rozlámanou tyčinku skořice a zlehka podrcený kardamom. Svaříme půl litru vody, ponoříme do ní směs, necháme velmi krátce přejít varem, odstavíme a necháme chvíli louhovat. Z vlažného nálevu pak odstraníme sítko a osladíme medem. 2) Ve velké sklenici s uzávěrem promícháme ovesné vločky a chia semínka. Sklenicí třeseme tak, aby se vytvořil vodorovný povrch (pomyslnou čtvrtinu konečného objemu). Uděláme si značku a dolijeme ochucený čaj tak, aby sahal další tři díly nad směs. Sklenici uzavřeme, pořádně protřepeme a rozdělíme do misek, skleniček apod. Necháme nabobtnat minimálně 3 hodiny, ale klidně i přes noc v lednici. 3) Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostky. Dáme je do malého kastrůlku, zakápneme citronovou šťávou, přidáme máslo, cukr a skořici a za občasného míchání zahříváme až se máslo rozpustí, cukr částečně zkaramelizuje a jablka změknou a obalí se hustou omáčkou. 4: Na každý připravený „pudink“ přidáme pořádnou lžíci jogurtu a část karamelizovaných jablek.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři