TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí chléb

Zpět
  • Autor: davidhuf
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9692 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 435, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 808 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Používám hrnky: 3 hrnky mouky - lze kombinovat, ale ze zkušenosti musí být min. 1/3 bílé mouky, jinak je z chleba cihla 1,75 hrnku vody 1-2 lžíce oleje 1 sušené droždí (7 g) 1 lžička soli kmín (cca 1-2 lžičky) na vylepšení je možné přisypat slunečnici, vločky... cokoliv - jen s rozumem. Mouku, droždí promísit, poté přidat sůl, kmín..., přidat tekuté ingredience a pořádně promíchat na hustou kaši. Necháme kynout na teplém místě několik hodin. Rozpálíme troubu vč. skleněné zapékací nádoby s víkem (cca 250 st.), jakmile je rozpáleno (hlavně nádoba), směs do nádoby vylijeme (hustá kaše), zaklopíme rozpáleným víkem a pečeme při 215-220 st. cca 1:15 minut (dle trouby). Poté z mísy vyklopíme a necháme vychladnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři