TOPlist


Domácí chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: davidhuf
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká600
Voda600
Droždí sušené7
Olej řepkový22
Sůl9

Energetická hodnota celkem: 9692 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 435 SAFA (g): 3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 808 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 36.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.6 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Používám hrnky: 3 hrnky mouky - lze kombinovat, ale ze zkušenosti musí být min. 1/3 bílé mouky, jinak je z chleba cihla 1,75 hrnku vody 1-2 lžíce oleje 1 sušené droždí (7 g) 1 lžička soli kmín (cca 1-2 lžičky) na vylepšení je možné přisypat slunečnici, vločky... cokoliv - jen s rozumem. Mouku, droždí promísit, poté přidat sůl, kmín..., přidat tekuté ingredience a pořádně promíchat na hustou kaši. Necháme kynout na teplém místě několik hodin. Rozpálíme troubu vč. skleněné zapékací nádoby s víkem (cca 250 st.), jakmile je rozpáleno (hlavně nádoba), směs do nádoby vylijeme (hustá kaše), zaklopíme rozpáleným víkem a pečeme při 215-220 st. cca 1:15 minut (dle trouby). Poté z mísy vyklopíme a necháme vychladnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma