TOPlist


Kvásková vianočka

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 20.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná450
Med15
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Vejce celé (syrové)100
Vanilkový cukor DM20
Mandle plátky20
Máslo čerstvé nesolené50

Energetická hodnota celkem: 9916 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 352 SAFA (g): 28 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 496 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 17.6 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Vanilkový cukor

Postup přípravy

Kváspk: Lyžica kvásku,lyžica medu, 150g mlieka, 150g múky. Nechať 8/10 hod. pracovať pri izbovej teplote. Ku kvásku pridať 50g rozpusteného masla, 50g mlieka, 100g hl. špaldovej múky, 200g polohr. šp. múky, 2 male vajíčka. Vymiesiť, nechať v teple cca 4 hod. Zapliesť vianočku, nechať cca hodinu podkysnúť, potrieť vajíčkom, pisypať mandľovými lupienkami a dať piect na horúci plech do rúry vyhriatej na 180°C. Keď sa vianočka dbihne a začne hnednúť, teplotu znížiť na 160°C z piecť 30-40min. Treba strážiť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma