TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Medovník

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 23739 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 317, Sacharidy (g): 604, SAFA (g): 152, Cukry (g): 270, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1484 kJ

Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 16.9, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Cukr, mléko (5 lžic), med, tuk a vejce dáme do hrnce a za stálého míchání zahříváme. Hmota se zahřeje, začne karamelizovat a pěnit. Následně teplou hmotu nalijeme do mísy s hladkou moukou a sodou (polévková lžíce). Vypracujeme těsto. Nejprve vařečkou a pak na vále rukama. Za tepla to docela jde, čím studenější, tím náročnější. Rozdělíme na 5 dílů a rozválíme placky, které vždy odkrojíme podle kterého tvaru chcete (vykrojuji skleněnou pokličkou, která má kovový okraj). Stejné tvary přeneseme na plech na pečící papír a postupně pečeme každou placku propíchanou vidličkou cca 5-7 min při 170 °C. z odkrojených zbytků vyválíme poslední placku (jak se povede, stejně jí rozlámeme. Vystydlé placky můžeme lehce postříkat rumem. Krém připravíme podle návodu na krémové náplni, kromě másla přidávám i lučinu. Vyšlehanou náplní promažeme placky a slepíme. Po té namažeme okraje krémem a obalíme v rozlámané poslední placce s rozemletými ořechy. Pak namažeme vrchní placku a rovněž posypeme směsí nadrcené poslední placky s ořechy. Můžeme postříkat čokoládou. Já ozdobila narozeninovými čísly.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 02. 2019 23:59
Peču podobný jen placky potírám rybízovou zavařeninou naředěnou rumem, krém dělám pudinkový kávový. Dělám ho i na vánoce politý čokoládou a krájený na malé obdélníčky (dortíčky.)

Naši partneři