TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rajčatovo-bazalková pomazánka z pohanky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka (cca 10 g), hmotnost hotového pokrmu 360 g

Energetická hodnota celkem: 2103 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 526 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody (pro lepší chuť ji můžeme zalít vroucím vývarem), necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat. Hotovou pohanku necháme vychladnout, přidáme sušená rajčata, čerstvou bazalku a Floru a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby dochutíme, ale vzhledem k výrazným chutím ingrediencí to ani není potřeba. Podáváme s celozrnným pečivem a dle chuti dozdobíme čerstvými rajčátky a bazalkou.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 09. 2019 16:27
Díky za recept, určitě vyzkouším, dělám také ale používám červenou řepu.
25. 09. 2019 07:15
To mi bude určitě chutnat! Díky za recept :-)
24. 09. 2019 21:11
Už se těším, až to vyzkouším.
23. 09. 2019 18:54
Nemusí to chutnat špatně :-). Něco podobného dělám, jen jako základ používám tvaroh, žervé nebo lučinu, takto s pohankou to vyzkouším ....

Naši partneři