TOPlist


Houbová tlačenka

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě1500
Vepřové nožky800
Houby čerstvé průměr1500
Želatina (v suchém stavu)50

Energetická hodnota celkem: 12210 kJ

Bílkoviny (g): 216, Tuky (g): 200, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 90 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 91 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 7.5 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 7.6 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl,pepř,majoránka,mletý zázvor,

Postup přípravy

Vepřové nožičky uvaříme, maso s kůží obereme a umeleme, vrátíme zpět do vývaru , ten svaříme asi na 1l tekutiny, musíme míchat,rádo se chytá na dno. Houby povaříme v hodně osolené vodě asi 20 minut, zcedíme propláchneme a necháme dobře okapat. Vývar s rozemletými nožičkami dochutíme solí, pepřem, majoránkou a špetkou mletého zázvoru, česnekem, přidáme houby a ještě pár minut povaříme. Směs musí být trochu slanější a kořeněnější než jsme zvyklí, jinak by po vychladnutí byla mdlá. Do vřelé směsi vmícháme rozpuštěnou želatinu. Nalijeme do sáčku na tlačenku a necháme ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

27. 08. 2019 20:31

zdenalan

Tady je hub hodně ale ve čtvrtek ojíždím na dovolenou, tak jedině po návratu.

27. 08. 2019 19:34

Jirina55

Určitě by stála za hřích. Houby miluju ale není čas je jít sbírat

27. 08. 2019 12:56

martashi

Může se dát i do formy na srnčí hřbet vyložené potravinářskou folií.

27. 08. 2019 11:08

madridacka

No to musím zkusit.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma