TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborový koláč s cibulí a čedarem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 7420 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 196, SAFA (g): 38, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Sýr nastrouháme na hrubo. Máslo rozpustíme. Formu na koláč (remosku) vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme trochou másla. Okapané brambory smícháme se sýrem, vejci a moukou, osolíme, opepříme. Těsto vložíme do formy a umačkáme. Vrch poklademe na kolečka nakrájenou červenou cibulí. Navrch nakapeme zbytek másla. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 170°, v remosce asi 50 minut.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 11. 2019 14:47
No, tak teplý je podstatně lepší než studený, na Šlápoty se tedy moc nehodí ...
13. 11. 2019 19:57
Vypadá to dobře, možná také vyzkouším.
13. 11. 2019 14:53
Sifaka: zatím netuším, jak bude koláč chutnat studený, teplý byl dobrý a zahřál po sychravém dni :-) ... ale do kolonky "epesní" bych ho nezařadila, prostě dobrá teplá večeře ... ale jestli bude dobrý i studený, můžu ho někdy na Šlápoty vzít - i když na výlety já radši nějakou buchtu :-)
13. 11. 2019 13:21
Já bych dokonce řekla, že to vypadá velmi lákavě. Odpoledne nakoupím suroviny a zkusím :-).
13. 11. 2019 12:36
To vypadá moc dobře, to určitě vyzkouším.
13. 11. 2019 12:34
Muri, to někdy sebou vem na Šlápoty, to může bejt epesní :-)

Naši partneři