- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tesco Gouda 48% | 150 |
Máslo přepuštěné Ghí | 50 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Cibule | 250 |
Filé z tresky (mražené) | 400 |
Brambory (syrové) | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, koření na ryby, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 9480 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2370 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 16.8, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory uvaříme a rozšťoucháme na hustší kaši, ne moc do hladka. Mraženou tresku nakrájíme na malé kousky (1x1x1 cm), cibuli nakrájíme na drobno. Cibuli osmahneme na ghi, přidáme tresku a nasypeme koření na ryby, sůl (pozor, kořenicí směsi často už sůl obsahují) a bylinky dle chuti. Směs vmícháme do kaše, přednáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 200 C asi 30 minut. 1 porce = 512 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.