TOPlist


Španělské ptáčky

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta na řízky1000
Vejce celá průměr55
Okurky sterilované10
Anglická slanina40
Špek50
Sádlo vepřové škvařené30
Voda1200
Hořčice plnotučná 15
Rýže vařená natural250

Energetická hodnota celkem: 13696 kJ

Bílkoviny (g): 201, Tuky (g): 237, Sacharidy (g): 71 SAFA (g): 107 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 3424 kJ

Bílkoviny (g): 50.3, Tuky (g): 59.3, Sacharidy (g): 17.8 SAFA (g): 26.8 Cukry (g): 1.3 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

pepř, sůl, hořčice

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčíci. Na každý plátek dáme 1/4 vajíčka, kousek okurky a slaniny. Zarolujeme a pečlivě uvážeme nití. Na lžící oleje osmahneme 1 cibuli a špek (či slaninu), zároveň necháme na rozpáleném sádle zatáhnout ptáčky. Zalijeme do poliviny vodou, přidáme 1/2 kostky Masoxu a lžíci hořčice a necháme vařit. Po tak 45-60 minutách ptáčky vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme tmavou instantní jíškou. Než omáčka zhoustne, rozmotáme nit z ptáčku. Poté je vložíme zpátky do omáčky. Podáváme s rýží/knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma