TOPlist


Hraběnčiny řezy

  • Uživatelský recept
  • Autor: janavlaskova
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá500
Cukr průměr190
Hera250
Vejce celá průměr250
Prášek do pečiva20
Jablka500
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr500
Hrozinky30
Mandle20

Energetická hodnota celkem: 22621 kJ

Bílkoviny (g): 153, Tuky (g): 223, Sacharidy (g): 682 SAFA (g): 103 Cukry (g): 285 Vláknina (g): 53 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1885 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 18.6, Sacharidy (g): 56.8 SAFA (g): 8.6 Cukry (g): 23.8 Vláknina (g): 4.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Těsto Polohrubá mouka 500 g Cukr krupice 150 g Hera 1 ks Žloutek 4 ks Prášek do pečiva 1 balení Náplň 1 Měkký tvaroh 2 ks Žloutek 1 ks Moučkový cukr 20g Náplň 2 Nastrouhaná jablka 2 ks Rozinky Oříšky (mandle) Sníh Bílek 5 ks Cukr moučka 20 g Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech vyložený peč.papírem, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout. Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru. Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme na 170st. cca 30min..

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma