TOPlist


Králík po provensálsku

  • Uživatelský recept
  • Autor: prochazkk
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Králičí průměr500
Cibule120
Rajčata 300
Rajčatová štáva100
Česnek5
Olivy černé naložené20
Oleje (všechny druhy)5

Energetická hodnota celkem: 4333 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 21 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1083 kJ

Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 7.5 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, čerstvý tymián, saturejka, levandule, rozmarýn, fenyklová semínka

Postup přípravy

Porce králíka osolit, opepřit. Do pekáčku cibuli na klínky, česnek na plátky, rajčata na měsíčky, olivy a snítky bylinek. Položit porce králíka. Podlít rajčatovou šťávou. Maso, které vyčnívá nad zeleninu, lehce potřít olivovým olejem, aby se nevysušilo. Péci při 170 st. 70 min. Vhodnou přílohou je kuskus nebo rýže.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma