TOPlist


Francouzský jablečný koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: ladynka
  • Porce: 8.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná200
Hera50
Máslo100
Vejce celá průměr55
Cukr průměr80
Jablka500
Džem průměr30

Energetická hodnota celkem: 10367 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 124, Sacharidy (g): 294 SAFA (g): 60 Cukry (g): 152 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1296 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 36.8 SAFA (g): 7.5 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 1.1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme žloutek a máslo i heru nakrájenou na kousíčky, rukama zpracujeme a postupně přidáme 3 lžíce vlažné vody. Hotové těsto dáme na 20 minut do lednice, mezitím si nakrájíme na plátky oloupaná jablka. Těsto namačkáme do formy, poklademe jablky, jablka posypeme třtinovým cukrem a poklademe na ně kousky másla a dáme péct na 40 minut. Na posledních pár minut položíme koláč pod gril. Koláč můžete polít džemem, který svaříte s alkoholem (calvados či třešňovice je nejlepší varianta)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma