TOPlist


Luxusní brambory s tvarohem

  • Uživatelský recept
  • Autor: myrtil
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cottage Meggle180
Losos180
Brambory zimní360
Oleje (všechny druhy)10

Energetická hodnota celkem: 3844 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 72 SAFA (g): 12 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1922 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 6 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, čerstvý kopr

Postup přípravy

Upečeného lososa (cca 15 minut na 180 st v troubě, podle síly filetu, tak aby se maso začínalo dělit, ale zůstalo šťavnaté) rozebereme vidličkou na drobné kousky, smísíme s cottage sýrem, je-li potřeba přisolíme, a do směsi zamícháme hrst čerstvého sekaného kopru. Podáváme s pečenými brambory: podle chuti je připravíme buď celé, rozkrájené na čtvrtky nebo na půlcentimetrové plátky, na olejem pomaštěném plechu nebo pečicím papíru. Olej můžeme i vynechat. Rychlá varianta je i pečivo. Jídlo vzniklo úplně náhodně, když nám po jednom obědě zbyl kus pečeného lososa. Chutnalo nám to, od té doby občas pamatuju na to, aby ryba zbyla :-) Poprvé jsem ho tedy mísila s lučinou, podruhé s žervé a na konec jsem vyzkoušela i cottage. Všechno má něco do sebe :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 03. 2013 06:14

JaninaDseznamcz

To vypadá dobře určitě zkusím, díky

08. 01. 2013 15:25

myrtil

to Terrad: když to byl původně fakt zbytek, takže se to muselo nějak vymyslet, aby nebylo rybky moc málo :-)

08. 01. 2013 14:07

ifka23

To bude žůžo, to udělám!!!!

08. 01. 2013 14:06

Terrad

To je lahůdka. My to děláme klasicky uvařené brambory, opečený losos s dresinkem s cottage a koprem. Fakt dobrá kombinace :-).

08. 01. 2013 13:28

flamenca

vypadá to náramně! a Evi (myrtil): já třeba lososa dělám furt stejně - na pánvi nasucho nebo na páře. ale v podstatě to furt vypadá stejně. tohle mi přijde jako chutná změna a s tím koprem - hmmm, taková víc norská! ;-)

24. 10. 2012 11:45

Pavla 123

vážně to vypadá jako chutná kombinace. určitě to vyzkouším :-))

24. 10. 2012 11:39

myrtil

Heli, jen aby neřekl, že škoda kazit lososa takovým... :-D

24. 10. 2012 11:00

Tanein

To vypadá, že takhle bych cottage dostala i do manžela :D

24. 10. 2012 07:21

hradcacka

Už teď se mi sbíhají sliny, určitě vyzkouším :-)

23. 10. 2012 21:57

myrtil

Jo, zapomněla jsem, že mám vyzkoušenou i variantu s uzeným lososem pokrájeným na drobounko, taky doporučuji. Ale s pečeným je to chuťově jemnější.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma