TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný závin z žitné mouky

Zpět
  • Autor: fijalovejkosatec
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, skořice. Na talíři můžeme lehce zakápnout medem.

Energetická hodnota celkem: 8919 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 393, SAFA (g): 8, Cukry (g): 120, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 446 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Žitnou mouku, 2 vejce, ocet, sezamový olej, sůl a vodu smícháme v hladké těsto a necháme půl hodiny odpočinou. Mezitím si nastrouháme jablka. Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme. posypeme moukou, jablky a skořicí. Zavineme, potřeme posledním vejcem a necháme péct v předehřáté troubě při 200°C do zlatova.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři