TOPlist


Vepřové maso dušené v mléce

  • Uživatelský recept
  • Autor: olivaoliva
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 200

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřové libové průměr1000
Česnek100
Mléko plnotučné průměr1100
Oleje (všechny druhy)10

Energetická hodnota celkem: 13480 kJ

Bílkoviny (g): 215, Tuky (g): 223, Sacharidy (g): 74 SAFA (g): 104 Cukry (g): 66 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ

Bílkoviny (g): 30.7, Tuky (g): 31.9, Sacharidy (g): 10.6 SAFA (g): 14.9 Cukry (g): 9.4 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

hrubozrnná sůl, tymián,

Postup přípravy

Maso svážu do úhledného špalíčku (je-li třeba), potřu olivovým olejem a ze všech stran zprudka opeču. Osolím, podleji 200 ml plnotučného mléka, na maso položím 10g másla, přidám jednu palici česneku neloupanéhu a větvičku tymiánu a 10 kuliček pepře. Přiklopím dobře těsnicí poklicí a plamen ztlumím na minumum. Dusím, je-li třeba podleji dalším mlékem. Dusím takto 2,5-3 hodiny, dokud nespotřebuji všechno mlého, maso není měkké a omáčka krásně karamelová. Pak naporcuju a sním

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma