- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 50 |
Mouka pšeničná hrubá | 200 |
Brambory vařené | 500 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4718 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 222,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 393 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Brambory si uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Zchladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vajíčko, sůl a mouku a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta pak tvoříme podélné válečky, které vaříme ve vroucí osolené vodě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.