- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Skvělá chuť pečených paprik, náročnější příprava, která ale stojí za to. Pokud nemáte rádi vařenou či syrovou zeleninu doporučuji ! Je možné dát díl do mrazáku - rychlá večeře, když nemáte čas na přípravu.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 160 |
Hera | 40 |
Česnek | 30 |
Paprika červená | 150 |
Paprika zelená | 150 |
Paprika žlutá | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Šunka kuřecí uzená | 200 |
Eidam 20 % průměr | 100 |
Mléko odstředěné průměr | 150 |
Vejce celá průměr | 110 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čenek, bazalka, prášek do pečiva ( lžička)
Energetická hodnota celkem: 6877 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1146 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 22.2, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
1. Připravíme si těsto, mouku rozdrobíme s herou, přidáme prolisovaný stroužek česneku a lžičku bazalky spolu se špetkou soli a lžičkou prášku po pečiva. Přidáme cca 3lžíce vody a vypracujeme těsto. Rozválíme na placku a vložíme do dortové formy, propícháme vidličkou povrch a dáme do chladu. 2. Papriky bez jader rozpůlíme a "slupkou" nahoru dáme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem se stroužkem česneku a dáme péci na 200° na cca 20min (nebo do zhnědnutí slupky) 3. Papriky po mírném zchladnutí nakrájíme na proužky a poklademe jimi těsto spolu s proužky uzené šunky, posypeme nahrubu nastrouhaným sýrem (doporučuji mozzarelu light) a zalijeme směsí z mléka, vajec, bazalky, stroužku česneku, soli a pepře. 4. Pečeme na 200° cca 25minut. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.