TOPlist


čočka na kyselo s volským okem

  • Uživatelský recept
  • Autor: vehicle
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

z recepty.vareni.cz

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka500
Rama cullinesse50
Mouka pšeničná hladká30
Cibule150

Energetická hodnota celkem: 9319 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 312 SAFA (g): 20 Cukry (g): 64 Vláknina (g): 58 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2330 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 78 SAFA (g): 5 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 14.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

pepř, ocet a sůl

Postup přípravy

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu. Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme. Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem nebo volským okem, kyselou okurkou.. Nejlepší je čočka teplá.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma