TOPlist


Bramborový makovec

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Brambory vařené400
Mouka pšeničná hrubá80
Mák200
Vejce celá průměr220
Med100

Energetická hodnota celkem: 9894 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 105, Sacharidy (g): 258 SAFA (g): 22 Cukry (g): 110 Vláknina (g): 54 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ

Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 13.1, Sacharidy (g): 32.3 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 13.8 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

skořice, mletý nebo tlučený hřebíček, citronová kůra nebo aroma, kypřící prášek do pečiva, popřípadě sladidlo, makovec není moc sladký

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, mák nameleme a smícháme ho s moukou, kypřícím práškem a kořením, zapneme troubu a dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Začneme pevným sněhem s bílků se špetnou soli, po ušlehání dáme do lednice. Žloutky ušleháme s medem a lžící horké vody do pěny, přidáme po částech mouku s mákem a poté brambory. Nakonec opatrně přidáme sníh. přelijeme do formy a pečeme v troubě na 170° asi 30 minut. Med samozrejme muzeme nahradit bilym ci hnedym cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 02. 2013 21:08

jitume

tak to je super zkusím moc mě zajímá chut tohoto pokrmu

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma