TOPlist


Segedinský guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: Romazelda
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
vepřovové maso -plecko500
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr180
Cibule352
Zelí bílé kysané500
Cuketa300
Oleje (všechny druhy)50

Energetická hodnota celkem: 12046 kJ

Bílkoviny (g): 98, Tuky (g): 170, Sacharidy (g): 70 SAFA (g): 65 Cukry (g): 46 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2008 kJ

Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 11.7 SAFA (g): 10.8 Cukry (g): 7.7 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

•1 lžíce mleté sladké papriky •voda na podlití •kmín •sůl

Postup přípravy

Očistíme a omyjeme maso. To následně nakrájíme na menší kostičky. Připravíme najemno nakrájenou cibuli, kterou rychle osmahneme na rozpáleném tuku. Poté již přidáme maso, které v hrnci osolíme a zaprášíme paprikou. Necháme ho ze všech stran zatáhnout a mírně opéct. Když je maso připravené, přidáme kmín a celou směs podlijeme přiměřeným množstvím vody. Necháme dusit kolem půl hodiny. Po 30 minutách již můžeme do segedínu přidat zelí zbavené šťávy a opět mírně podlít. Maso se zelím dusíme doměka. Ve finální fázi guláš zahustíme na jemno nastrouhanou cuketou, kterou necháme krátce povařit . Na závěr přidáme smetanu, povaříme, provedeme případné dochucení a můžeme náš segedínský guláš podávat. Nejlepší přílohou k segedínskému guláši je zcela nepochybně hutný domácí houskový, nebo bramborový knedlík.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma