TOPlist


Králík na kari a zelenině

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tanein
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 70

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek30
Cibule100
Cuketa155
Rajčata 120
Králičí maso1000
Paprika bílá60
Špenát krájený mražený 350
Oleje (všechny druhy)10
Kroupy ječné60

Energetická hodnota celkem: 6512 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 81 SAFA (g): 29 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1302 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 14.6, Sacharidy (g): 16.2 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 4.2 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

kari, sůl, chilli koření, zázvor (lépe čerstvý)

Postup přípravy

Králíka očistíme,( vykostíme -není nutné) a naporcujeme na menší kusy - nejlépe sekáčkem. V míse smícháme kari koření s králičím masem a na drobno nakrájenou cibulí a česnekem. Necháme odležet. Pokrájíme si rajče, papriku, cuketu a špenát (nebo ho rozmrazíme). Nastrouháme si čerstvý zázvor. Na vok nebo do hrnce dáme olej a na něm opečeme králičí maso s cibulí. Podlejeme, přidáme další zeleninu a namočenou slzovku (v receptu uvedena jako kroupy) a dusíme do měkka. Zhruba deset minut před koncem přidáme i špenát a zázvor.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma