TOPlist


Jablkový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: sediva.p
  • Porce: 36.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá500
Hera250
Vejce celá průměr110
Mléko odtučněné Tatra 0,5 % tuku 1l10
Prášek do pečiva12
Jablka1000
Cukr hroznový Glukopur80
Pudink vanilkový - prášek74

Energetická hodnota celkem: 19901 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 199, Sacharidy (g): 666 SAFA (g): 96 Cukry (g): 228 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 553 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.5 SAFA (g): 2.7 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Z jablek slijeme šťávu, ve které rozmícháme rozpuštěný sacharin a pudinkové prášky. Přidáme skořici a šťávu opět smícháme s jablky. Z poloviny těsta si vyválíme placičku a vykrojíme tvar pizzy (já jsem použila pokličku od pánve wok :D). Velmi lehce zasypeme strouhankou, aby nám jablka těsto zcela nepromáčela, a poklademe jablečnou náplň. Poté opět jen lehounce posypeme strouhankou a naskládáme mřížkování. Nakonec koláč potřeme mlékem a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C dozlatova. (Pečeme výhradně na pečícím papíře!!) těsto: 500g polohrubé mouky, 250g hery (nebo másla), 2 vejce, 2 lžíce mléka (pokud se těsto nechce spojit, nebojte se použít mléka více), 1 prášek do pečiva náplň z jablek: 1kg oloupaných a nastrouhaných jablíček, 80 g glukopuru, 2 pudinkové prášky (já použila čokoládové, výborné jsou i vanilkové), 1/2 lžičky skořice

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma