TOPlist


Celozrnný chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lendy
  • Porce: 17.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká100
Mouka žitná průměr100
Mouka pšeničná celozrnná průměr300
Otruby průměr30
Droždí 20
Voda350
Ocet10
Oleje (všechny druhy)20
Sůl10
Cukr průměr10

Energetická hodnota celkem: 8170 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 354 SAFA (g): 4 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 481 kJ

Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 20.8 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

chlebové koření

Postup přípravy

Těsto si připravím v domácí pekárně, napřed dám tekuté a potom suché ingredience.Program trvá 1,5h s kynutím, takže bez práce. Po vykynutí vytvaruji chlebík a peču v římském hrnci, který dáme do studené trouby a nastavíme na horký vzduch a 180 st. Pečeme asi 70 min. Před pečením chleba potřít osolenou vodou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma