TOPlist


Jablkový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: misulinka
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá150
Hera100
Cukr průměr120
Prášek do pečiva6
Vejce celá průměr55
Mléko polotučné průměr100
Jablka200
Vlašské ořechy100

Energetická hodnota celkem: 10806 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 142, Sacharidy (g): 279 SAFA (g): 49 Cukry (g): 149 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 901 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 23.3 SAFA (g): 4.1 Cukry (g): 12.4 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

špetka soli, skořice

Postup přípravy

Z mouky, rostlinného tuku, cukru, vajec, prášku do pečiva a mléka zaděláme vláčné těsto, které rozprostřeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. ůTěsto poklademe plátky jablek, poprášímé skořicí síchanou s cukrem a posypeme sekanými ořechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C do zlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma