TOPlist


Brasírované vepřové s chorizem

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Oleje (všechny druhy)20
Chorizo Lidl250
Ocet20
Vývar čirý200
Rajčata 400
Fenykl200
Česnek16
Cibule330
Vepřová kýta na řízky800
Papričky chilli10

Energetická hodnota celkem: 14065 kJ

Bílkoviny (g): 207, Tuky (g): 242, Sacharidy (g): 81 SAFA (g): 102 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2344 kJ

Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 40.3, Sacharidy (g): 13.5 SAFA (g): 17 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 1.7


Dochucovadla:

sůl, petrželka, sladká paprika

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli a fenykl na drobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky (nebopoužijeme konzervované ve vlastní šťávě), česnek nakrájíme na plátky, chorizo na půlkolečka, chilli na jemno. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a chilli papričkou, maso poprášíme sladkou paprikou a přidáme k cibuli, také restujeme, postupně přidáme fenykl, chorizo a rajčata, vše zarestujeme. Nakonec zastříkneme 2 lžícemi bílého vinného octa, necháme odvařit, přidáme vývar a necháme pomalu probublávat, až do změknutí masa (cca 1 hodinu). Nakonec dochutíme podle potřeby solí a vmícháme čerstvě nasekanou listovou petrželku. Podáváme s domácím bramborovým knedlíkem(může být i houskový), na talíři dozdobíme lžicí zakysané smetany a snítkou hladkolisté petrželky. Pozn.: jelikož je chorizo hodně tučné a při pomalém vaření se tuk hromadí nahoře, část ho odeberu stranou ... chuť pokrmu zůstane a jídlo se tím odlehčí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma