TOPlist


Kuřecí kousky, jidášovo ucho a kuskus

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sejlem
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa130
Solamyl4
Cibule30
Česnek8
Papričky chilli2
Omáčka sójová  15
jidášovo ucho50
Kuskus celozrnný35
Oleje (všechny druhy)5

Energetická hodnota celkem: 1544 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 33 SAFA (g): 1 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř, mletý zázvor (nebo i čerstvý)

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, pokapeme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme mletý nebo i čerstvý zázvor, trochu solamylu. Necháme chvíli odležet. Zhruba 2 stroužky česneku, menší cibuli nakrájíme na plátky, nadrobno nakrájíme kus chilli papričky (podle toho jak kdo má rád pálivé). Jidášovo ucho pokrájíme na nudličky (sušené stačí použít tak 2-3 kousky, které se namočí na 2-3hodiny do studené vody). Na rozpálené pánvi osmahneme maso. Poté vyjmeme a na sosu osmahneme cibuli, česnek, chilli papričku a jidášovo ucho. Do pánve pak opět vložíme osmažené maso a smícháme s kuskusem, který jsme připravili dle návodu uvedeném na balení (např. zalitý vývarem). Jednoduché a chutné :)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma