TOPlist


Country maso

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec800
Olej palmojádrový, kokosový20
Fazolové lusky mražené100
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu50
Žampiony300
Cibule100
Cibule šalotka80
Česnek30
Salám šunkový200
Paprika bílá80
Rajčata Cherry200

Energetická hodnota celkem: 9597 kJ

Bílkoviny (g): 194, Tuky (g): 144, Sacharidy (g): 57 SAFA (g): 73 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 2399 kJ

Bílkoviny (g): 48.5, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 14.3 SAFA (g): 18.3 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 1.8


Dochucovadla:

country koření

Postup přípravy

Maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky a naložíme do marinády (já jí dělala z oleje + Country koření), Směs dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím nakrájíme houby a zeleninu (případně uzeninu nebo salám kdo má chuť- dávala jsem tam zbytek šunkového salámu, co jsem měla v mrazáku). Pekáč vymažeme (buď olejem nebo sádlem- já použila sádlo), všechno do něj naházíme, lehce podlijeme vodou,promícháme a dáme na 150 stupňu péct (ale pozor, každá trouba peče jinak, berte v potaz vlastní zkušenosti s troubou- my máme horkovzdušnou a pokud bych dala vyšší teplotu, tak maso sice bude dřív, ale zelenina bude na uhel). Peče se to asi hoďku, v okamžiku, kdy je zelenina už měkká, ale ještě nespálená :-). Podáváme s čím chceme- já udělala domácí farmářské hranolky. Zeleninu lze samozřejmě obměnit dle Vaší chuti :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma