TOPlist


Cizrnové kari

  • Uživatelský recept
  • Autor: radkam3
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna v nálevu530
Rajčata konzervovaná400
Česnek15
Cibule200
Olej palmojádrový, kokosový30

Energetická hodnota celkem: 4255 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 118 SAFA (g): 27 Cukry (g): 71 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1418 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 39.3 SAFA (g): 9 Cukry (g): 23.7 Vláknina (g): 10.7 Sůl (g): 2.3


Dochucovadla:

sůl, kurkuma, římský kmín, koriandr, sladká paprika, garam masala, čili

Postup přípravy

V pánvi rozehřejeme olej (nejlepší je ghí nebo olivový) a osmaheneme na něm 2 na kolečka nakrájené cibule a 3 stroužky česneku. Přidáme 1 lžičku čili koření (nemusí být, pokud chcete pokrm dávat i dětem), 1 lžičku soli, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku drceného římského kmínu (pokud nemáte, dejte normální), 1 lžičku koriandru a za stálého míchání minutu opékáme. Přidáme 2 konzerzvy cirzny, které předtím scedíme a 1 konzervu nakrájených rajčat i s nálevem a dobře promícháme. Zakryté pokličkou dusíme cca 20 minut, občas promícháme. Nakonec vmícháme 1 lžičku koření garam masala a zakryté zvolna dusíme dalších 10 minut. Podává se s plackami čápátí nebo tortilami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma