TOPlist


Ryba v mandlové krustě s bylinkami

  • Uživatelský recept
  • Autor: Jirina55
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Candát600
Mandle80
Vejce celá průměr110
Olej palmojádrový, kokosový20

Energetická hodnota celkem: 5513 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 29 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 2.8 SAFA (g): 7.3 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

šťáva z citrónu, sůl, bylinky

Postup přípravy

Rybu - doporučuji candáta nebo lososa či pstruha ale poslouží i kterákoliv jiná netučná ryba - nejméně 12 hodin marinuji v citronové šťávě ale dalo by se použít i bílé víno. Během marinády se citrónová šťáva do ryby vsákne. Před vlastní tepelnou úpravou rybu osolíme - candát se solí o něco víc, než je běžné solení a obalíme rozšlehaném vejci, do kterého jsme vmíchali mandlové lupínky a pak už jenom opečeme na pánvičce. Po dopečení posypeme před podáním nasekanými sezonními bylinkami. Podáváme nejlépe s brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma