TOPlist


Velikonoční nádivka

  • Uživatelský recept
  • Autor: nika.f
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rohlík tukový průměr301
Uzená plec500
Špenátové listy mražené200
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Vejce celá průměr330
Česnek15
Perla s máslovou příchutí15

Energetická hodnota celkem: 8869 kJ

Bílkoviny (g): 151, Tuky (g): 82, Sacharidy (g): 190 SAFA (g): 31 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 18

Energetická hodnota na 1 porci: 1109 kJ

Bílkoviny (g): 18.9, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 23.8 SAFA (g): 3.9 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 2.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový ořech

Postup přípravy

Uzené uvaříme. Rohlíky (8ks) nakrájené na kostičky promícháme s mlékem, žloutky (ze 6ti vajec), česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přimícháme špenátové listy a uvařené uzené nakrájené na kostičky. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do hmoty. Plech vymažeme máslem a rozetřeme do něj nádivku. Pečeme při 180st. cca 30 minut do zhnědnutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma