TOPlist


Dušená mrkev jako příloha

  • Uživatelský recept
  • Autor: SarFi
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový5
Cibule70
Mrkev600

Energetická hodnota celkem: 1399 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 67 SAFA (g): 1 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 700 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 33.5 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 9.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev (nebo strouhanou). Chvíli restujeme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou 20-25 minut. Na konci odkryjeme a necháme zbylou vodu vyvařit.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 02. 2017 13:28

dolevina

Tak dušenou mrkev mám ráda, dělám jí podobně.

07. 11. 2015 13:33

lekater

Zkuste přidat trochu sójové omáčky :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma