- Autor: Gaborek
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 20 |
Brokolice | 500 |
Vejce celá průměr | 55 |
Eidam 30% | 50 |
Olej olivový | 10 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, kmím
Energetická hodnota celkem: 2275 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 569 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brokolice uvaříme v páře, nastrouháme na hrubém struhadle nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, ovesné vločky, nastrouhaný tvrdý sýr, česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř, tvarujeme karbenátky, které pečeme do zlatova v troubě na pečícím papíře, nebo plechu vymazeném olivovým olejem. Celkem asi 12 karbenátku, 1porce 3 karbnátky. I když při tvarování vypadají, že se sypou, v troubě se díky sýru, krásně spečou dohromady :-).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.