TOPlist


Cheesecake "klasik" IV

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé60
Jogurt bílý polotučný průměr65
Voda, minerální vody bez příchutě24
Žloutek20
Cukr bílý (řepný, třtinový)16
Mouka pšeničná bílá100
Mouka pšeničná celozrnná150
Tvaroh odtučněný průměr500
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)100
Žloutek80
Bílek175
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Stevia1
Puding Naturamyl (suchý stav)37
Vanilkový cukr20
Citronová kůra3
Smetana ke šlehání 31%150

Energetická hodnota celkem: 11980 kJ

Bílkoviny (g): 139, Tuky (g): 133, Sacharidy (g): 275 SAFA (g): 79 Cukry (g): 94 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 799 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 18.3 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Těsto: Vyšleháme rozpuštěné máslo s jogurtem, vodou (3 pol. lžíce) žloutkema cukrem. Přidáme mouku. Uhněteme. Necháme 20 min. odležet v lednici. Poté vyválíme tenké těsto, vyřízneme dle dna dortové formy. Prpícháme vidličkou a dáme na 15 min péct na 180°C. Ze zbytku těsta následně vytvoříme boky dortu. Náplň: 4 žloutky vyšleháme s mlékem, cukrem, stévií,tvarohem, kůrou a pudinkem. Přidáme vyšlehanou šlehačku a naposledy lehce zapracujeme z 5 bílků sníh. Naplníme dortovou formu a necháme péct asi 60 min na 160°C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma