- Autor: ivacamp
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole (v suchém stavu) | 400 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Cibule | 100 |
Lečo zeleninové sterilované | 250 |
Slanina anglická | 60 |
Smetana ke šlehání 31% | 100 |
Dochucovadla:
mletá paprika, česnek, ocet, sůl
Energetická hodnota celkem: 9308 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 316,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1551 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 52.7, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Fazole vypereme, přes noc namočíme, propereme a v čisté vodě uvaříme. Osmahneme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, rozetřený česnek a zasypeme moukou i mletou paprikou. Opražíme a zalijeme vodou a vývarem z fazolí. Osolíme a provaříme spolu s lečem, okyselíme a vmícháme vařené fazole.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.