TOPlist


Bulgur se zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Vladula
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bulgur (v suchém stavu)140
Celer bulva160
Mrkev200
Petržel - kořen50

Energetická hodnota celkem: 2900 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 144 SAFA (g): 1 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 35 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 0.7, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 9.3 Vláknina (g): 11.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

dle chuti čerstvé bylinky, rozmarýn, asijské koření na ozdobu petrželku

Postup přípravy

Osmažíme vodou propláchnutý bulgur, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou. Vody je vzhledem k bulguru dvojnásobné množství. Dochutíme. Ideální je příprava v rýžovaru (já mám domácí pekárnu na přípravu rýže) nebo dusit pod pokličkou dokud se voda nevyvaří. Pozor na připálení - lépe vypnout dříve a nechat dojít. příprava: 10 minut vaření: 15 - 20 minut

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma