TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bulgur se zeleninou

Zpět
  • Autor: Vladula
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bulgur (v suchém stavu)140
Celer bulva160
Mrkev200
Petržel - kořen50

Dochucovadla:

dle chuti čerstvé bylinky, rozmarýn, asijské koření na ozdobu petrželku

Energetická hodnota celkem: 2900 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 144, SAFA (g): 1, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 0.7, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 11.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Osmažíme vodou propláchnutý bulgur, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou. Vody je vzhledem k bulguru dvojnásobné množství. Dochutíme. Ideální je příprava v rýžovaru (já mám domácí pekárnu na přípravu rýže) nebo dusit pod pokličkou dokud se voda nevyvaří. Pozor na připálení - lépe vypnout dříve a nechat dojít. příprava: 10 minut vaření: 15 - 20 minut

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři