TOPlist


Celerový krém

  • Uživatelský recept
  • Autor: lolikmi
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Créme Bonjour10
Kysaná smetana Boni 16%90
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek)12
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)16
Vlašské ořechy16
Voda, minerální vody bez příchutě900
Celer bulva330
Cibule92

Energetická hodnota celkem: 2787 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 7 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 929 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 15.7, Sacharidy (g): 14.7 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, pepř,sušené bylinky

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, pčidáme na drobno nakrájený celer. Chvilku orestujem a zalejeme 900ml zeleninového vývaru. Vaříme dokud není celer měkký. Stáhnem z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme zakysanou smetanu (může být i na vaření či šlehání), na hrubo nasekané vlašské ořechy a dochutíme. Cvilku ještě povaříme. Na talíři zdobíme ořechy, čerstvými bylinkami nebo i tvrdým sýrem....

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma