- Autor: jitski
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole (v suchém stavu) | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 30 |
Zelí bílé hlávkové | 100 |
Šunka kuřecí průměr | 30 |
Dochucovadla:
sůl, kmín drcený nebo mletý, paprika sladká (může být i pálivá), oregáno, petrželka
Energetická hodnota celkem: 1322 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme na drobno nakrájené zelí, osolíme, okořeníme,podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme měkké uvařené fazole, nakrájenou šunku, oregáno, zelenou petrželku a společně ještě chvilku dodusíme. Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme ozdobit nakrájeným rajčetem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.