TOPlist


Segedínsky guľaš

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tavený syr Karička100
Bujón průměr (hotový)400
Zelí bílé kysané500
Vepřová plec500
Cibule125
Sádlo vepřové škvařené30
Smetana na vaření 10%250

Energetická hodnota celkem: 8004 kJ

Bílkoviny (g): 118, Tuky (g): 141, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 72 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ

Bílkoviny (g): 16.9, Tuky (g): 20.1, Sacharidy (g): 6.1 SAFA (g): 10.3 Cukry (g): 4.4 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 2.1


Dochucovadla:

soľ, mleté čierné korenie, majoránka

Postup přípravy

Na masti osmažíme čibuľu, pridáme červenú papriku, bravčivé mäso pokrájame na kocky. Posolíme, pridáme mleté čierné korenie, majoránku a dusíme cca 10 minut, kým sa odparí všetka šťava, ktorú mäso pustilo. Podlejeme cca 2-dl horúcej vody a dusíme cca 30 minút. Pridáme pokrajanú a premytá domácu kyslú kapustu. Pridáme ešte asi 2 dl horúcej vody a dusíme ďalších 30 minút, pridáme smotanu a tavený syr karicku a necháme ešte chvíľu povariť. Vypneme plyn a necháme ešte pod pokrievkou dojsť.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma