TOPlist


jablečný crumble

  • Uživatelský recept
  • Autor: Pet82
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka600
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Rozinky100
Mouka špaldová celozrnná200
Cukr hnědý (řepný, třtinový)100
Vločky ovesné40
Mandle100
Máslo čerstvé170

Energetická hodnota celkem: 16755 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 198, Sacharidy (g): 488 SAFA (g): 103 Cukry (g): 277 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2394 kJ

Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 69.7 SAFA (g): 14.7 Cukry (g): 39.6 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, sůl

Postup přípravy

Jablka oloupene a nakrájíme na malé kouskz. SMícháme s rozinkami, trochou cukru a skořicí a dáme do vymazaného pekáčku na 10 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Mezitím smícháme mouku, cukr a máslo do drobenky. Nakonec přidáme vločky a posekané mandle. Vše nasypeme na jablka a dáme opět do trouby na 20 minut. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jen tak.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma