TOPlist


Vepřové plátky na žampionech

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta800
Cibule120
Sádlo vepřové škvařené20
Mouka pšeničná hladká10
Smetana do omáček 19%200
Žampiony250

Energetická hodnota celkem: 7726 kJ

Bílkoviny (g): 171, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 33 SAFA (g): 60 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1288 kJ

Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 5.5 SAFA (g): 10 Cukry (g): 2.7 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, hořčice

Postup přípravy

Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Obalíme v hladké mouce. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní šťávě. Máme li všechny plátky zatažené, podlijeme horkou vodou. Přidáme kmín, Masox, přiklopíme a dusíme. Žampiony v plechovce slijeme, pokud používáme čerstvé, očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme do omáčky. Ještě chvíli povaříme, přidáme smetanu (ne celou- stačí 200 ml), necháme lehce vařit (ale ne bublat, aby se smetana nesrazila), rozmícháme hladkou mouku ve vodě a dle potřeby zahustíme. Zahustíme a podáváme s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma