- Autor: janakuna
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 170 |
Petržel - kořen | 67 |
Cibule | 80 |
Česnek | 13 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Chléb Šumava | 160 |
Dochucovadla:
umeocet, sůl, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4184 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 168,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1046 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Osmahnout nadrobno nakrájenou zeleninu, zalít trochou vody a povařit do poloměka. Přidat opranou čočku, sůl a zalít 1,5 l zeleninového vývaru. Povařit a dochutit česnekem a umeoctem. Na talíři posypat petrželkou a opečeným ( nasucho ) chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.