TOPlist


Vepřové na madeiře

  • Uživatelský recept
  • Autor: Ifka81
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta750
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)50
Cibule100
Paprika červená120
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek)10
Mouka pšeničná hladká30
Víno bílé suché75
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)150
Rajský protlak15

Energetická hodnota celkem: 7787 kJ

Bílkoviny (g): 161, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 33 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1947 kJ

Bílkoviny (g): 40.3, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 14.8 SAFA (g): 8.3 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, 1 lžíce mletá paprika.

Postup přípravy

Naklepané, osolené, opepřené plátky masa opéct po obou stranách a vyjmout. Zpěnit cibulu, zasypat ji moukou a 1 min. osmažit. Přimíchat papriku, zalít 300ml vývarem, 2 min. vařit. Přidat víno, 1 lžičku rajčatového protlaku a ještě 2-3 min. povařit. Do šťávy přidat maso a 20 min dusit. Nakonec přimíchat smetanu a dochutíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma