TOPlist


Jablkovo vločkový štrúdl

  • Uživatelský recept
  • Autor: oupsniki
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vločky ovesné240
Voda, minerální vody bez příchutě125
Jogurt bílý polotučný průměr300
Med10
Jablka230
Skořice5

Energetická hodnota celkem: 5223 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 209 SAFA (g): 9 Cukry (g): 58 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 653 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 26.1 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jednoduše: 2 hrnky vloček (ideální jsou jemné ovesné vločky, já je neměla, tak jsem tyčovým mixérem jemně "rozdrtila" ty klasické), 1/2 hrnku vody, 2 bílé jogurty, 1-2 lžičky medu, větší jablíčko, skořice dle chuti. Vločky zalejeme vodou, přidáme jogurt a med, promícháme. Do vedlejší misky si připravíme na kousky nakrájené jablko a ochutíme ho skořicí. Rozdělíme si těsto na poloviny, první polovinu rozprostřeme na plech, na těsto naklademe jablíčka a vše přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Tento recept jsem odkoukala z facebooku a je fakt super, pokud vás honí mlsná nebo jen tak na snídani.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma