TOPlist


Bramborovo špenátové noky

  • Uživatelský recept
  • Autor: posren
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory rané450
Mouka pšeničná hladká55
Mouka pšeničná polohrubá40
Žloutek20
Eidam 20%10
Česnek5
Špenát125
Cibule šalotka20
Máslo čerstvé10
Smetana ke šlehání 31%30

Energetická hodnota celkem: 4080 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 157 SAFA (g): 15 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1360 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 52.3 SAFA (g): 5 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, zelené petrželka - hrst

Postup přípravy

Brambory uvařit den předem. Nastrouhat najemno společně s česnekem, přidat žloutek, polohrubou mouku a 40g hladké mouky. Dalších 15 g hladké si nechat na podsypání na vále. Sýr nastrouhat na jemno, bylinky a hrst čerstvého špenátu nasekat také najemno, osolit a opepřit. Zadělat kompaktní hmotu, vyválet váleček a nakrájet asi na 1 cm dlouhé kousky. Vařit v osoloné vodě, jakmile noky vyplavou vyndat. Na másle orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme uvařené noky, zakápneme smetanou a přidáme listy čerstvého špenátu. Zlehka orestujeme. Případně dochutíme solí. Servírujeme s kuřecím masem a trochou strouhaného sýra.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma