TOPlist


cizrna na italsý způsob

  • Uživatelský recept
  • Autor: aknelufo
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)150
Mrkev130
Cibule90
Rajčata 180
Olej olivový10

Energetická hodnota celkem: 3095 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 112 SAFA (g): 2 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1548 kJ

Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 56 SAFA (g): 1 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl,pepř

Postup přípravy

Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove vode uvarime domekka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolime. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvarenou cizrnu a vse vaříme 15-20 minut, dokud nezmekne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma