- Autor: aknelufo
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 150 |
Mrkev | 130 |
Cibule | 90 |
Rajčata | 180 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 3095 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1548 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 3, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove vode uvarime domekka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolime. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvarenou cizrnu a vse vaříme 15-20 minut, dokud nezmekne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.