TOPlist


Domácí celozrnný chleba z kvásku

  • Uživatelský recept
  • Autor: mlha.domodra
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 240

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná300
Mouka žitná celozrnná150
Voda, minerální vody bez příchutě250

Energetická hodnota celkem: 6360 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 297 SAFA (g): 2 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 212 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 9.9 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 0.2 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Smísíme 300g žitného kvásku a 300g celozrnné pšeničné mouky, přidáme 12g soli, 5g kmínu (max.), 250 ml vody a necháme kynout cca 2 - 3 hodiny v ošatce, vyspané žitnou moukou. Po nakynutí upečeme. Sázíme na horký plech, prvních 5 min pečeme na nejvyšší teplotu (před vsazením orosíme vodou), potom cca 35 minut na 220 stupňů. Hotový chleba zní po zaklepání na dno dutě :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 11. 2015 08:41

ffloa

tak už jsem si to našla na netu

10. 11. 2015 16:47

ffloa

ten chleba mne zajímá, je zde potřeba skutečně jen 2 druhy mouky a voda??? žádné kvasnice atd? Co to tedy prosím Mlho je ten žitný kvásek, to nějak nahrazuje kvasnice? a jak se to prosím dělá? díky moc!!!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma